Áremelés várható a logisztikai szolgáltató szférában

Több csapás sújtja a fuvarozással foglalkozó vállalatokat

Az OPTEN céginformációs szolgáltató adatai szerint 2018-ban közel 8%-kal kevesebb közúti árufuvarozással foglakozó cég működik Magyarországon, mint 2016-ban. A vizsgált időszak első évében (2016) 11 054 ilyen profilú vállalkozás volt bejegyezve, 2017-ben már csak 10 608 cég maradt talpon.
Az idei évben sem állt meg a cégek számának zsugorodása, jelenleg 10 152 közúti árufuvarozó vállalkozás kamionjai járják a hazai és külföldi utakat.

Folyamatosan növekednek:
– a kötelező biztosítások díjai,
– az üzemanyagárak,
– az útdíjak,
– a járműalkatrészek árai,
– és a munkabérek is.

Még egy jól működő szektorra is komoly hatással van ennyi plusz költség, ezért a cégeknek emelni kell szolgáltatási díjtételeket. Ebből kifolyólag a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) a fuvardíjak azonnali, 15-20 százalékos emelését javasolja.

A Ghibli Kft-nél folyamatosan arra törekszünk, hogy a növekedő költségeket minél kevésbé érezzék meg ügyfeleink. Javasoljuk, ha már most látja, hogy az év utolsó harmadában mikorra várható szállítmányozási feladat Önnél, jelezze nekünk mihamarabb.

A hír forrása: Világgazdaság