Intézkedések a karanténba került sofőrökről és a gondtalan áruszállításról

A határátkelő helyeken a koronavírus által kialakult helyzet miatt az alábbiakról tájékoztatjuk ügyfeleinket:

A legújabb információk szerint Ausztria és Szlovénia után Magyarország is visszaállította az ideiglenes határellenőrzést, és az Olaszországból érkezőket – COVID 19 fertőzés gyanújának kizárása esetén is – 14 napos hatósági házi karanténba küldik.

Noha az intézkedések a kormányzati tájékoztatást szerint az áruszállítást nem érintik, a kiadott kormányrendelet nem tesz különbséget az árutovábbítást végző munkavállalók és más magyar állampolgárok között, úgy tűnik, hogy a gépkocsivezetőkre is érvényesítik a karantén szabályokat.

Ennek következtében a magyar állampolgárságú gépjárművezetőket karanténba küldik kéthetes időtartalomra, abban az esetben is, ha a betegség tüneteit nem tapasztalják.
A saját gépkocsivezetőink mellett ezt több más alvállalkozónál is tapasztaltuk.

Vállalatunk teljes kapacitással dolgozik és folyamatosan nyomon követi a helyzet alakulását és keresi a legjobb megoldást annak érdekében, hogy megbízóink igényeit kiszolgáljuk.

Amennyiben a kamionsofőrt karatén alá helyezik a megoldásunk, hogy a külföldről érkező megrakodott pót szerelvényt egy új vontatóra, új sofőrrel helyezzük át. A beérkező vontatót teljeskörűen kifertőtlenítjük és a biztonságos intézkedések után új gépjárművezető veszi át azt. A fenti intézkedésekkel kapcsolatosan felmerült plusz költségekről egyedileg fogunk megállapodni ügyfeleinkkel.

Amiben további támogatást tudunk nyújtani ügyfeleink számára:
• megnövelt létszámmal biztosítjuk az olasz anyanyelven történő egyeztetést a fel és a lerakodó pontokkal
• szabad raktárkapacitást tudunk biztosítani a megnövekedett készletek elhelyezésére
• folyamatos információ nyújtást biztosítunk a szállítmányok rakodásáról és helyzetéről

Javasoljuk, hogy:
• a szokásosnál sokkal korábban informáljanak bennünket a rakodásaikról
• a szállítmányok tervezésénél vegyék figyelembe, hogy előfordulhatnak torlódások, megnövekedett várakozási idők, kisebb kamionkapacitás és esetlegesen nem várt lezárások.

A kialakult helyzet miatt az ajánlatunkban megadott feltételek óráról, órára változhatnak. A jelen információk a mostani helyzetre vonatkoznak, további megoldások kidolgozását kezdtük el, változás esetén haladéktalanul tájékoztatni fogjuk Önöket.