KÍNAI NEMZETKÖZI IMPORT EXPO 2020

2020. november 5-10. között került megrendezésre a Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE).

2017. májusában született meg a döntés arról, hogy 2018-tól kezdve minden évben megrendezik ezt az eseményt, ezzel a lépéssel megindult a gazdasági liberalizáció és a kereskedelmi globalizáció támogatása.

Az idei világkiállítás helyszíne a Shanghai Országos Kiállítás és Konferencia Központ. A kiállítás 30.000 nm-rel nagyobb területen került megrendezésre, mint tavaly és 400.000 látogatót regisztráltak.

2018-ban kollégánk részvételével a Ghibli Kft. is képviseltette magát a rendezvényen. A vírus miatt idén nem jelenhettünk meg magyar személyzettel, de a Cégcsoport Pekingben dolgozó kollégája részt vett a kiállításon. Fontosnak tartjuk, hogy Cégcsoportunk megtalálja a módot arra, hogy valamilyen formában a vírus ideje alatt is megjelenjünk ilyen eseményeken, hiszen a kínai kereskedelmi kapcsolatok jelenleg és a jövő időben is meghatározóak lesznek a magyar gazdaság számára.

A Ghibli Cégcsoport meghatározó szerepet tölt be a Távol-Keletről érkező árukat kezelő logisztikai szolgáltatók között. A tengeri, légi és vasúti úton történő áruk jelentős részét vállalatunk érkezteti, vámkezeli, raktározza és szállítja tovább a legnagyobb európai nagyvárosokba.