KÍNAI NEMZETKÖZI IMPORT EXPO -BESZÁMOLÓ

2018. november 22-én került megrendezésre a CCH Üzleti Klub, amelynek keretén belül Danku Dávid, Key Account Manager élménybeszámolót tartott az első Kínai Nemzetközi Import Exporól, ahol a Ghibli Kft. is képviseltette magát.

Kollégánk bemutatta, hogyan változott Kína politikája az elmúlt három évtizedben és vált ezáltal a világ második legnagyobb importőrévé, valamint, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy tovább növekedjen az együttműködés Kína és az európai országok között.

2017 májusában született meg a döntés arról, hogy 2018-tól kezdve minden évben megrendezik a Kínai Nemzetközi Import Expo-t (CIIE). Ezzel a lépéssel megindult a gazdasági liberalizáció és a kereskedelmi globalizáció támogatása.

A világkiállítás helyszíne a Shanghai Országos Kiállítás és Konferencia Központ volt. Ez a nem mindennapi épület már első ránézésre is eltér a megszokottól, mind méretében, mind pedig formájában. A közel 1,5 millió négyzetméteres terület egyszerre kiállító tér, bevásárlóközpont, irodaház és a világ egyik leghíresebb szállodája is egyben. A tervezők mindezt egy teljesen szimmetrikus, 4 levelű lóhere formában álmodták- és építették meg.

Az kiállításon 172 ország vett részt, több mint 3600 regisztrált céggel.

Az Expon való részvétel cégünk számára sikeres volt, hiszen a korábbi üzleti kapcsolataink mellett új cégekkel is sikerült tárgyalást kezdeményezni.