Logisztikai Csapatbajnokság 2019

Öt csapat, 25 lelkes fiatal, akiknek a logisztika sokkal többet jelent egy tantárgynál. A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár hatodik alkalommal rendezte meg a négyfordulós logisztikai versenyt felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, amelynek idén Budaörsön a Vodafone Hungary raktára adott otthont.

A csapatok a napot egy tízperces angol nyelvű prezentációval nyitották, amelyben a SEWS-CE Kft. logisztikai esettanulmányára kellett választ adniuk. Ezt követően a versenyzőknek forgószínpad szerűen kellett megoldaniuk öt gyakorlati és egy elméleti logisztikai feladatot.  A 12 fős zsűri nagy figyelemmel kísérte a különféle megoldásokat.

A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a diákoknak nem csak elméleti logisztikai tudásukat, hanem kreativitásukat és rátermettségüket is bizonyítaniuk kellett.

Az idei év során is minden csapat pénzjutalomban részesült, így az első három helyről lemaradt csapatok is 50-50 ezer forinttal gazdagodtak. A Levegő Munkacsoport a környezettudatos megoldásra fókuszált, ebben a legkiemelkedőbb teljesítményt a Széchenyi István Egyetemről érkezett Lean-On csapata érte el, akik 50.000 Ft-os Különdíjban részesültek (Mónus Gyula, Nagy Edina, Selymes Ákos, Mészáros Erik, Kovács Márió, dr. Nagy Zoltán András felkészítő tanárral).

A dobogós csapatokat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói alkották. Harmadik helyezett lett az Solution csapata (Bokányi Mária Zita, Madari Dániel, Fekete Patrícia, Kerekes Márk, Farkas Balázs, Lénárt Balázs felkészítő tanárral). A Solution csapat díja 150.000 Ft. Második helyen végzett a CorLEANus csapat Diófási-Kovács Orsolya vezetésével (Benedek Tünde, Fodor Zsófia, Gombaszögi Tünde, Henz Ákos, Rapp Dániel), akik 350.000 Ft-tal gazdagodtak. A dobogó legfelső fokára a BCE Logistics csapat tagjai (Fazekas Luca Zsuzsanna, Varga Bálint, Nagy Zsolt, Rottek Máté, Goller Tímea és felkészítő tanáruk Diófási-Kovács Orsolya) állhattak. A nyertes csapat félmillió forint jutalmat kapott.

Szabó Zoltán, az NLV Klub elnöke fontosnak tartja, hogy az egyetemisták lehetőséget kapjanak, hogy az elméleti tudásukat a gyakorlatban is alkalmazhassák, ez a logisztikai verseny pedig nagyszerű alkalmat kínál a logisztika iránt elkötelezetteknek.

Az ünnepélyes díjátadásra a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 13. Nemzetközi Konferenciáján kerül sor, Visegrádon május 16-án, valamint másnap a csapatok lehetőséget kapnak arra is, hogy a rendezvényen is bemutathassák az esettanulmány megoldásukat.

Ezúton gratulálunk minden döntős csapatnak és további sikereket kívánunk!