Szállítmánybiztosítás

Szállítmánybiztosítás

 

A szállítmánybiztosítások megkötése egyszeri és éves szerződés formájában lehetséges, szárazföldön, vízi vagy légi úton, vagy ezek kombinációjával továbbított szállítmányok tekintetében. A Ghibli Kft. a magyarországi gyakorlathoz képest szokatlanul magas – 1 000 000 EUR / év felső határú szállítmányozói felelősségbiztosítással rendelkezik.

 

Közúti Árufuvarozásra Vonatkozó Egyezmény (CMR) rendelkezése szerint a fuvarozó felelőssége korlátozott, melynek felső határa 8,33 SDR/bruttó árutömeg (kb. 2600-2900 Ft / kg – árfolyamtól függően).

 

Árukár (megsemmisülés, áruhiány, ellopás, elázás, törés, elégés, szennyezettség, sérülés, stb.) esetén a kártérítés felső határa nem lehet több ennél az értéknél.

A Magyarországon szokásos fuvarozói felelősségbiztosítás értékhatára 100.000 USD. Abban az esetben tehát, ha az áru egységnyi értéke magasabb, mint 8,33 SDR vagy az áru értékesebb, mint 100.000 USD akkor javasoljuk külön egyutas szállítmánybiztosítás megkötését.

 

Az EGYUTAS SZÁLLÍTMÁNYBIZTOSÍTÁS előnyei:

  • „all risk”, azaz minden kockázatra kiterjed ( néhány extrém körülményt tartalmazó kizáráson kívül );
  • nem felelősségbiztosítás, azaz nem vizsgálja, ki a felelős, ebből adódóan a biztosító gyorsan megtéríti a kárt, megspórolva nekünk a hónapokig tartó felelőskeresést;
  • felülbiztosítással kötjük meg ( alapértelmezettként : 10 % ), amiből az ügyfél egyéb költségeit térítheti ( pl. fuvardíj; kötbér, elmaradt haszon, stb. )

 

Kössön biztosítást kedvező feltételekkel munkatársunknál!

Áruja nálunk gondos kezekben van // +36 1 801 86 00 // arajanlat@ghibli.hu

NAGYVÁLLALATOK LOGISZTIKAI VEZETŐINEK KLUBJA

 


NAGYVÁLLALATOK LOGISZTIKAI VEZETŐINEK KONFERENCIÁJA

 

Ghibli logósor