Megoldás a Kínában ragadt áruk Magyarországra szállítására

Kína egészségügyi bizottsága hivatalosan bejelentette, hogy az országban elmúlt a koronavírus-járvány, azonban a gazdasági közdelem csak most kezdődik.

Sea-Intelligence adatai szerint az Európa-Ázsia közti törölt hajójáratok száma elérte a 46-ot, ebből 29 közvetlenül a koronavírus kirobbanásának köszönhető.

A törölt ázsiai hajójáratok hatása jelentősen érezhető a szolgáltató szektorban is, a kikötői-és vámügynöki folyamatokon át egészen a raktározásig.

Ez jelentős probléma az európai-ázsiai fuvarozók számára, ahol a 20 lábas konténerek keresettek maradnak. A CMA CGM hajóstársaság bejelentett egy csúcsidős pótdíjat március 15-től az észak-európai és indiai kontinens közötti szállítmányokra, ami 200 dollár a 20 lábas- és 400 dollár a 40 lábas konténerre. Ehhez hasonlóan a Maersk is bejelentette, hogy csúcsidős pótdíjat vezet be ugyanekkora értékekkel az Európából Ázsiába tartó szállítmányokra március 16-tól.

Kína kulcsfontosságú kikötői 20%-kal kevesebb konténert kezeltek februárban

Kína top 8 kikötőjében Shenzhenben, Shanghaiban, Ningboban, Guangzhouban, Xiamenben, Tianjinban, Dalianban és Qingdaoban csökkenő forgalom volt látható februárban.

Egy felmérés szerint, a világ második legnagyobb gazdaságának exportjai várhatóan 14%-ot estek a tavaly január-februárhoz képest, ami a legmeredekebb zuhanás 2019 február óta.

Megoldás: vasúti szállítás

A koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket szigorították a tengeri szállításba, előtérbe helyezve a vasúti áruszállítás stratégiai fontosságát. A vasút képes nagymennyiségű árut mozgatni nagy távolságokon át, fix és megfigyelhető útvonalakkal és korlátozott számú személyzettel, így könnyebbé téve az egészségügyi ellenőrzéseket.

Aggódalomra nincs ok, segítünk

A Rail Cargo Group, a Shandong Hi-Speed Gruop és a Ghibli Cégcsoport 2020. április 3-án Kínából, jinani terminálról indít vonatot, amely gyorsan és biztonságosan, 16 nap alatt.

Azonban, már csak 15 szabad helyünk marad, ezért ha szeretné Kínában ragadt áruját gyorsan Magyarországra juttatni, kérjük minél hamarabb jelezze nekünk az opsbud@ghibli.hu e-mail címen.