Sínen vagyunk – avagy újabb vonatot indítottuk

2019. október 26-án, szombaton ünnepélyes keretek között elindult a budapesti Mahart terminálról Jinanba közlekedő konténerszállító tehervonat.

Ez a járat egy kivételes nemzetközi kooperáció eredménye, a Ghibli Cégcsoport, a CECZ Ltd., és a Rail Cargo Group együttműködésében.

Az útnak induló szerelvény rakományát 41 darab konténer képezte, amely 18-21 nap alatt 10 300 km utat tesz meg a kínai Jinan városába.

A vasúti szerelvények nagy mennyiségben képesek különböző típusú áruk, például gépjárművek, konténerek, tartályok szállítására. Ez a szállítási forma kevésbé függ az időjárási körülményektől, ezért rossz időjárási viszonyok között is alkalmazható.

A Budapest–Kína járat a vasúti szállítás további előnyei mellett „zöld” logisztikai megoldást is jelent, hiszen a vasúti áruszállítás jelentős közúti teherforgalmat képes környezetbarát módon kiváltani.

A Ghibli Cégcsoport évek óta elkötelezett, és komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy hazánk válhasson a kínai áruk elosztó központjává Európában. A Ghibli egyedülálló módon nyerte el a Kínai Állam tanúsítványát, a Tengerentúli Gazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Zóna minősítést, mellyel a kormány kitüntette a céget, mint a kínai vállalatok európai logisztikai szolgáltatóját.