Szabó Zoltán a Ghibli Kft. ügyvezető igazgatója a Közgazdász-vándorgyűlés előadói között

Az 52. Közgazdász-vándorgyűlés helyszínéül Nyíregyháza szolgált, ahol a téma: Tíz év az EU-ban: az elkötelezettség és a nyitottság szerepe a gazdasági növekedésben. A háromnapos szakmai tanácskozássorozat ülésein vezető gazdaságpolitikusok, kormánytagok, akadémikusok, valamint a hazai pénzügyi és üzleti élet kulcsszereplői tartottak előadásokat a gazdaság- és monetáris politika aktuális kérdéseiről.

A Közgazdászgyűlés logisztikai szekciójának vezetője az MKTLSZ elnöke és a Ghibli Kft. ügyvezetője Szabó Zoltán volt, aki a következő témában tartott bevezető előadást “A logisztika növekvő szerepe az elmúlt 10 évben a gazdasági fejlődésünkben, Hogyan tovább?”
Szabó Zoltán előadásanyag
A szekció összefoglaló videó itt megtekinthető!

A konferencia plenáris ülésein előadást tartott többek között Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Török Ádám akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára, az MKT alelnöke, valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Összesen mintegy 530 résztvevővel és több mint száz előadással zárult Nyíregyházán az 52. Közgazdász-vándorgyűlés. A konferencián elhangzottakról a sajtó is részletesen és folyamatosan beszámolt.