Vasúton érkezett hazánkba a védőfelszerelés Kínából

Újabb egészségügyi szállítmány érkezett hétfőn Kínából a BILK Kombinált Terminálra.

A 41 vagonból álló szerelvényt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára fogadta, valamint Wu Jiang és Szabó Zoltán a Ghibli Cégcsoport ügyvezető igazgatói is részt vettek az eseményen. A járat egy kivételes nemzetközi együttműködés eredményeként, a Ghibli Cégcsoport és a Rail Cargo Hungaria főszervezésében érkezett Magyarországra.

A tehervonat Kína hagyományos Selyemútvonalán érkezett meg és közel 20 magyar és nemzetközi vállalat kereskedelmi termékét szállította. A szerelvényen többek között egészségügyi védőfelszereléseket, maszkokat, kesztyűket, tisztítókendőket és más eszközöket szállítottak.

Óriási jelentőséggel bír a tranzitidő rövidsége, a szerelvény Jinanból 18 nap alatt ért Budapestre. Ez legalább 10-15 nappal rövidebb szállítási idő egy átlagos konténerszállító hajóhoz képest.

A Ghibli Cégcsoport már évek óta elkötelezett, és komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy hazánk válhasson a kínai áruk elosztó központjává Európában. A Ghibli egyedülálló módon nyerte el a Kínai Állam tanúsítványát, a Tengerentúli Gazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Zóna minősítést, mellyel a kínai kormány kitüntette a céget, mint a kínai vállalatok európai logisztikai szolgáltatóját.

Az együttműködés itt nem ért véget, a következő, védőfelszereléseket szállító vonat is elindult Budapestre.

vasut