Skip to content

Levegőben és vasúton is fontos COVID-védőfelszereléseket szállítottunk Magyarországra

A CECZ és a Ghibli közös szervezésében ma reggel sikeresen megérkezett Kínából a közel 70 tonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést tartalmazó légi áru. Az általunk kezelt légi palettákon többek között 3.000.000 db maszk, 100.000 db korona vírus teszt, 86 db lélegeztetőgép mellett orvosi kesztyűk és infra hőmérő volt összecsomagolva.

Cégcsoportunk Kínában tartózkodó kollégái az elmúlt napokban nagy erőkkel azon dolgoztak, hogy a Magyarország Kormánya által megrendelt áruk pontosan, az elvárt határidőre beszerzésre, összecsomagolásra és kiszállításra kerüljenek a sencseni repülőtérre, ezt követően pedig Magyarországra érkezzenek.

A Ghibli Cégcsoport feladata ebben a kiemelten fontos projektben az import légi szállítmány érkeztetése, vámkezelése, raktározási árukezelése és belföldi árutovábbítása volt. A légi paletták cégünk új, 1 300 nm-es raktárunkban lettek lekezelve, ami a BUD Cargo City-ben található.

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy vállalatunk részt vehetett egy ilyen kiemelten fontos projekt megvalósításában.

További információk: itt találhatóak

További repülőgépek érkeztek Kínából a koronavírus elleni védekezéshez szolgáló felszerelésekkel

Cégcsoportunk a CECZ tartja fent a teherszállító légi hidat Kína legnagyobb forgalmú repterei és Budapest között, mindemellett az elmúlt két hétben több mint 116 tonna és közel 12.000 karton egészségügyi eszköz beszerzését, import légi áru szállítását, reptéri árukezelését, vámkezelését és belföldi árutovábbítását végeztük el.

A hétvégén 5 db repülőgép érkezett újabb szállítmánnyal, amiről a légi paletták cégcsoportunk BUD Cargo City-ben található raktárában lettek lekezelve.

Állami egészségügyi elosztóközponttal együttműködve az áruk továbbszállításra kerültek a rendeltetési helyekre.

Újabb adag védőfelszelés érkezett a Ghibli szervezésével, ezúttal vasúton

Újabb egészségügyi szállítmány érkezett hétfőn Kínából a BILK Kombinált Terminálra.

A 41 vagonból álló szerelvényt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára fogadta, valamint Wu Jiang és Szabó Zoltán a Ghibli Cégcsoport ügyvezető igazgatói is részt vettek az eseményen. A járat egy kivételes nemzetközi együttműködés eredményeként, a Ghibli Cégcsoport és a Rail Cargo Hungaria főszervezésében érkezett Magyarországra.

A tehervonat Kína hagyományos Selyemútvonalán érkezett meg és közel 20 magyar és nemzetközi vállalat kereskedelmi termékét szállította. A szerelvényen többek között egészségügyi védőfelszereléseket, maszkokat, kesztyűket, tisztítókendőket és más eszközöket szállítottak.

Óriási jelentőséggel bír a tranzitidő rövidsége, a szerelvény Jinanból 18 nap alatt ért Budapestre. Ez legalább 10-15 nappal rövidebb szállítási idő egy átlagos konténerszállító hajóhoz képest.

A Ghibli Cégcsoport már évek óta elkötelezett, és komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy hazánk válhasson a kínai áruk elosztó központjává Európában. A Ghibli egyedülálló módon nyerte el a Kínai Állam tanúsítványát, a Tengerentúli Gazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Zóna minősítést, mellyel a kínai kormány kitüntette a céget, mint a kínai vállalatok európai logisztikai szolgáltatóját.

Az együttműködés itt nem ért véget, a következő, védőfelszereléseket szállító vonat is elindult Budapestre.