Skip to content

Fiatal, tehetséges és sikeres mérnököket támogatunk!

A Ghibli Kft. kiemelt szerepet vállal a sportesemények támogatásában. Idén elköteleztük magunkat a Formula Student Hungary-n résztvevő Arrabona Racing Team mellett is.

A Formula Student egy nemzetközi mérnökverseny, melynek célja egy olyan formula autó tervezése, kivitelezése és képzeletbeli piacra dobása, melyet egyetemi hallgatók építenek. A versenysorozat világszerte megrendezett versenyekből áll, melyen egyetemistákból álló csapatok saját tervezésű versenyautóikkal mérik össze tudásukat, illetve prezentálják munkájukat a bíráknak.

Az Arrabona Racing Team csapata professzionális projekt szemléletben működik: egyrészről az autót megtervezik, legyártják, majd tesztelik is. Ez azonban nem működhetne a másik alappillér, a menedzsment részleg munkája nélkül, akik a pénzügyi háttért biztosítják és az üzleti feladatokat látják el.

Az idén megrendezett versenyen a Ghibli Kft. által támogatott csapat különdíjban részesült, a Gépipari Tudományos Egyesület önálló fejlesztés támogatására felajánlott különdíját nyerte el. A díj odaítéléséhez a járműveket és a csapatok munkáját a zsűri a jármű és a komponensek fejlesztése és gyártása terén végzett munka önállósága szempontjából értékelte, mérvadónak tekintve az egység kifejlesztésének munkaigényét.

A sikerszériában a különdíj mellett az Arrabona Racing Team a Műszaki tervezés díjának 3. helyét is megszerezte, melynél az autó koncepciójának újításait helyezték a középpontba.

A győr-gönyűi kikötőben rendezett viadal első helyét ismét egy német csapat, a Running Snail Racing Team nyerte el. Jövő ilyenkor reményeink szerint egy magyar csapat állhat majd a dobogó legfelső fokára.

A Ghibli Kft. gratulál a fiatal csapat sikereihez!