Skip to content

Miért van szükség a belföldi szállítmányozás szolgáltatásra?

A belföldi szállítmányozás az áruk mozgását biztosítja egy adott országon belül, lefedve a különböző városok és régiók közötti távolságokat.

Korábbi cikkünkben a nemzetközi szállítmányozásról írtunk, ahol többek között kiderült, hogy mit is jelent ez a szállítmányozási forma. Bemutattuk azt is, hogy miért van jelentős szerepe az export és import folyamatoknak. Ha érdekel a téma, mindenképpen olvasd el a cikket!

Most a belföldi szállítmányozásról, az áruszállításról és , a szabályzatokról, valamint az egyedi KPI riportokról is olvashatsz ebben a bejegyzésben.

Mi a belföldi szállítmányozás?

Az elején érdemes tisztázni, hogy mi is az a belföldi szállítmányozás.

Ez a típusú folyamat az áruk és termékek mozgatását jelenti egy adott országon belül.
A belföldi szállítmányozás magába foglalja az áruk felvételét a kezdőhelyen (pl. gyártó, raktár) és azok kézbesítését a végső helyre (pl. kiskereskedő, vásárló).

A belföldi szállítmányozás különböző járműveket használ, például a teherautók, vonatok, hajók és repülőgépek is, attól függően, hogy milyen távolságot és milyen típusú árut kell szállítani.

Az áruszállítás menete

A folyamat az ügyfél rendelésével kezdődik. A vállalatnak előre meg kell terveznie a készletet, és gondoskodnia kell az áru összekészítéséről a szállítás előtt.

Az áru csomagolása kulcsfontosságú a biztonságos és hatékony szállításhoz. A megfelelő csomagolás védi az árut az esetleges károktól, illetve segíti az egyszerű kezelést is.

 A termékek általában egy raktárban tárolódnak, és amikor szükség van rájuk, a szállítás előtt a raktárból be kell szerezni őket. Ezt követően a csomagokat elindítják a szállításra.
Az áruszállítás során az áru különböző szállítási módokon (tehergépjárművek, vonatok, repülőgépek, hajók) jut el a kiindulópontból a célállomásra.

A szállítás során a vállalatoknak nyomon kell követniük az áru útját, ellenőrizniük kell a különböző szállítási dokumentumokat, és biztosítaniuk kell, hogy minden szállítási követelményt betartsanak.

A termékek megérkezésekor a célállomáson a raktárba kerülnek, ahol újra ellenőrzik és átvizsgálják őket, mielőtt továbbítanák őket a végcél felé. 

Az utolsó és legfontosabb lépés, az áru kézbesítése a végfelhasználóhoz vagy az ügyfélhez. A vállalatnak biztosítania kell, hogy az áru sértetlenül megérkezzen, és ha probléma merül fel, hatékony ügyfélszolgálatot kell biztosítania.

A vevői visszajelzések és az áruszállítási folyamat teljesítményének felülvizsgálata segít a vállalatnak az esetleges javításokban és a jövőbeli optimalizációkban.

Miért a Ghibli Szállítmányozási Kft.-t válaszd?

Belföldi szolgáltatásainknál legyen szó komplett, rész vagy gyűjtő járatokról, nálunk mindent megtalálsz, hogy termékeid biztonságban és hatékonyan juthassanak el a célállomásra.

Országos lefedettség és gyors szállítás

Öt vidéki depónk révén garantáljuk az országos lefedettséget. Helyi szakértelmünket illetően, minden régióban számíthat minden ügyfelünk a legjobb és legigényesebb szolgáltatásainkra.

Áruinkat 24-48 órán belül eljuttatjuk a célállomásra:mindig időben érkezünk!

Egyedi KPI riportok online elemzéssel

A teljesítményelemzés mostantól egyszerűbb és átláthatóbb, mint valaha. Az egyedi online KPI riportok segítségével könnyedén nyomon követheti és elemezheti mindenki az általános teljesítmény mutatóit. Ezek az adatok alapul szolgálnak a stratégiai döntések meghozatalában, és segítik a folyamatos fejlesztéseket. 

Mobil applikáció

Az innovatív mobil applikációnk lehetővé teszi, hogy a szállítmányozás irányítását bármikor és bárhol nyomon tudd követni. Az azonnali szállítólevél visszaforgatás és a valós idejű státusz információk segítenek a mozgásban történő ellenőrzésben, így mindig képben lehetsz a szállítmánnyal kapcsolatban.

Pontosság a szállításban

99,72%-os pontosságú időintervallumos és időkapus szállítási módokkal biztosítjuk, hogy a megadott szállítmányok mindig a megfelelő és időben érkezzenek meg.

Kényelmes teherkezelés

Emelőhátfalas járműveinkkel biztosítjuk azt is, hogy az áru könnyen és biztonságosan kerüljön fel vagy le a járműről.

Nagy tapasztalat

Több éves tapasztalattal vállaljuk a hipermarketekbe történő beszállításokat.
Bízd ránk az árud, mi pedig gondoskodunk a hatékony és megbízható szállítmányozásról.

Belföldi szállítmányozási szabályok

A belföldi szállítmányozással kapcsolatban, számos speciális tényező és kihívás van, amik megkülönböztetik ezt a területet más szállítmányozási formáktól.

  • Országos lefedettség: az ország területi kiterjedése és az eltérő infrastrukturális feltételek miatt az országos lefedettség biztosítása kihívást jelent.
  • Megbízható időzítés:, különösen akkor lényes a belföldi szállítmányozás során, ha az áru gyorsan cserél gazdát, például friss élelmiszerek esetén.
  • Üzemanyagköltségek és zöld szállítmányozás: az üzemanyagköltségek és a környezetvédelmi szempontok miatt, a szállítmányozási vállalatoknak folyamatosan figyelemmel kell kísérniük az alternatív üzemanyagok és környezetbarát technológiák megjelenését.
  • Szabályozás és adózási kérdések: a belföldi szállítmányozást szabályozó törvények és adózási rendelkezések országonként és régiónként változhatnak, ami komoly adminisztratív kötelezettségeket jelent a szállítmányozóknak.
  • Raktárkezelés és készletezés: a korszerű raktárkezelés és a hatékony készletezés kulcsfontosságú a gyors és pontos szállításhoz.

Ha további érdekes tartalomra vágysz vagy szeretnéd igénybe venni szolgáltatásainkat, nézz körül a Ghibli Szállítmányozási Kft. honlapján!